eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Proč bude Falcao pro United, respektive Premier League přínosem?

Autor:
Datum: 10. 7. 2014

Letní přestupové období máme již za sebou a tak jako každý rok i letos došlo k několika obrovským přestupům, ať už se jednalo o Toniho Kroose, Xabiho Alonsa, Ángela Di Maríu či Radamamela Falcaa. Už podle těchto pár jmen můžeme usoudit, že opět mezi nejaktivnější patřil Real Madrid, o rozruch se postaral i Manchester United, který chtěl poskytnout novému kouči takové hráče, které potřeboval na přestavbu kádru.

United vloni nepodávali ani zdaleka takové výsledky, jaké by si vedení a samozřejmě i fanoušci představovali. Nový kouč Moyes byl ještě před koncem sezóny odvolán, nyní na lavičku usedl Nizozemec Louis van Gaal, který má vrátit United zpět na výsluní. Minulou sezónu se navíc trápili všichni střelci Rudých ďáblů, nejlepší klubový kanonýr byl Robin van Persie, ale s pouhými 12 góly, z toho dal ještě dva z penalty.

Proto letos příchozí obrovské posílení ofenzívy v podobě kolumbijského superstřelce Radamela Falcaa, jehož výkony jak se zdá, vůbec po dlouhém zranění nestrádají. Můžeme se tedy těšit na obrovskou ofenzívní sílu tohoto celku.

Přeci Falcao, Rooney a van Persie jsou zárukou obrovské kvality. Příchod Falcaa ale neznamená pouze to, že by měl dávat spoustu gólů, i když to je samozřejmě jeho nejhlavnějším úkolem. Přestup by také mohl mít velmi dobrý vliv na ostatní útočníky, kteří budou na sobě muset pracovat mnohem více, než kdy dřív, aby trenérovi dokázali, že i oni na to mají a můžou pravidelně nastupovat.

Tak jako na tým United může mít tento megapřestup dobrý vliv i na samotnou Premier League. Přece jen příchod takového hráče sledují i ostatní týmy a především ostatní střelci, protože jím přišla velká konkurence na souboj o nejlepšího střelce soutěže. Na ten se s Falcaem počítat musí, protože ať hrál v Portugalsku, Španělsku nebo naposledy Francii, tak od střílení gólů ho nic nezastaví. Jeho příchodem se tedy zatraktivní i celá Premier League. A kolik gólů letos Falcao nastřílí?

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/Falcao)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace